Spenat och Gorgonzola pizza

 
Alla älskar pizza och dom som säger emot är knäppa! Okej, pizza är kanske inte min favoritmat. Detta kan bero på att jag ätit det varje fredag i ca 20 år av mitt liv. Fördelen med att äta det så ofta är att man bli grym på att göra pizza deg. Det är i och för sig oftast min pappa som gör degen men han har många proffs-tips att komma med. 
 
Just iden med att ha spenat och gorgonzola på pizzan är inget jag har kommit på själv utan det är nogt jag tagit från Coop i Schweiz där dom har färska färdiga pizzor med spenat och gorgonzola. 
 
Deg: (för 2 pizzor)
1/2 paket blå jäst
4 dl fingevarmt vatten
1/2 tsk salt 
1/4 tsk socker (det jäser bättre då)
2 msk olivolja
Massa mjöl, Degen ska släppa från kanten av buken och sen ska den knådas tills "den känns som ett svettigt kvinnobröst".
 
Låt degen jäsa i 30-40 minuter. Kavla ut på plåten och låt jäsa ytterligare 15 minuter om man gillar tjock botten. 
 
Tomatsås:
1/2 paket färdig tomatsås
2 msk tomatpure
1 tsk honung 
 
Mixa allt med en stavmixer i en kastrul och låt koka ihop i ca 5 minuter.
 
Fyllning:
Förvälld spenat (googla)
Gorgonzola
Ost
Oregano
 
Grädda i ugnen på 225° i ca 20 minuter. 
 
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: