Hamburgare

 
Det här med hamburgare är inte lätt. Men det finns några tips som kan göra det hela lite bättre. Som vanligt handlar det om bra råvaror och helst vill man ha köttfärs som är mald på bringa eller högrev eftersom det köttet är väldigt smakrikt. Men eftersom vi är studenter och köper våran köttfärs i big pack på Willys så får vi rikta in oss på något annat. 
 
Tips för alla som gillar hamburgare:
  • Ha inte i något i färsen förutom salt och peppar
  • Blanda inte för mycket. Det ger torra och tråkiga burgare
  • Kavla ut färsen mellan papper. Så gör proffsen (typ)
  • Kyl dom kavlade burgarna en stund. (passar sig också bra i frysen)
  • Var sparsam med grillkrydda och sånt. Men vill ju att köttsmaken ska komma fram
  • Om du använder "vanlig" köttfärs är bacon ett bra tillbehör. (eller ja.. bacon är alltid bra)
  • Om du ska grilla burgaren; gnid in den i olja innan du lägger den på grillen.