Pasta Bolognese

 
(bild från google)
 
Detta är en rätt som man helt enkelt måste kunna laga (jag har en vän som i princip bara kan laga bolognese). Den har dessutom på bara 50 år blivit lika mycket husmankost i Sverige som kalpos. Jag vill inbilla mig att min variant är lite mer Italiensk eftersom jag gärna häller i ganska mycket rödvin, det bidrar dessutom med en mer vuxen smak. En skvätt wiskey är också att rekomendera. 
 
Recept:
800 g köttfärs. (när man ändå håller på lixom)
2 gula lökar
1 paket hackad ekologisk bacon (gärna extra rökig)
1 solo vitlök eller 4 stora vitlöksklyftor
3-4 dl fylligt rödvin
1 burk korssade tomater
3-4 msk tomatpure
2-3 msk kinesisk soya
5-6 champinjoner, väldigt finhackade
1 stor morot
1 liter oxfond
1 kruska färsk basilika eller oregano, välj själv.
Använd gärna torkade örter också
salt och peppar
1-2 msk råsocker, det tar fram tomatsmaken
(0.5-1 dl wiskey)
 
Ja, ni vet säker hur man göra. Stek köttfärsen och bacon. (Jag använder aldrig stekpanna utan föredrar gryta) Tillsätt lök och vitlök därefter dom andra grönsakerna. Stek några minuter till. Sen ha på allt det såsiga... Låt koka en god stund, minst en timme. Glöm inte att krydda och smaka av under tiden. Jag brukar dessutom ha i ganska mycket ketchup i såsen. Men det är absolut en smaksak. 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: