Grundrecept: Svenska Pannkakor

 
Pannkaka är någon som man helt enkelt bör kunna laga. Jag anser inte att pannkaka är mat, på sin höjd kan det kanske räknas som brunch. Men man kan ju alltid göra fyllda pannkakor med svampstuvning (eller man man nu brukar ha)... Men grädde + hjortronsylt är ändå bäst eller varför inte chokladsås + nutella så blir det gundel palacsinta.  
 
Receptet är väldigt logiskt och som ni säkert förstår går det att räkna om i all oändlighet, om man nu vill laga pannkakor till hela korridoren. Dubbelt så många deciliter mjölk som antalet ägg och lika många deciliter mjöl som antalet ägg...

För två hungriga vuxna till brunch:
3 ägg
6 dl mjölk
3 dl mjöl
50 g smör
1/2 tsk socker
1/4 tsk salt
(1/2 tsk vanilj)
 
Vispa ihop allt. Smält smöret i stekpannan och vispa sedan ner det i smeten. Tjocklek efter smak... Vänd pannkakan när den är torr på ovansidan. 
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: