thai gryta med lax

 
Under vissa perioder kan jag helt snö in på det här receptet och BARA äta detta i fler dagar. Det är hur som helst väldigt gott och går relativit bra att ha som matlåda. Personligen tycker jag lätt att riset blir lite tråkigt när man värmer det. Detssutom är det en förhållandevis billig rätt som man kan göra väldigt mycket av och frysa in. 
 
600 g lax 
0.5 st purjolök 
1 st vitlöksklyfta 
1 st röd stor chili
1 msk solrosolja
2 msk röd currypasta 
3 dl kokosmjölk 
1 st lime, saft 
1 dl hackad koriander 
150 g sockerärter
3-6 stycken champinjoner eller shitake
 

1. Skär laxen i tärningar. Snitta, skölj och skiva purjolöken. Skala och hacka vitlöken. Dela, kärna ur och finhacka chilin.
2. Häll upp olja i stekpannan och fräs chili, vitlök, currypasta och lök. Tillsätt kokosmjölk och koka upp. Ha i svampen och låt allt puttra en stund.
3. Rör försdiktigt i koriander och sockerärter. Tillsätt laxtärningar och limesaft.
4. Smaka av med salt och peppar och limesaft.
5. Servera med jasminris.


 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: