Ratatouille

Fransk mat är inte min starka sida. Men ratatouille är väldigt enkelt att göra och som med alla andra grytor kan man göra väldigt mycket och frysa in. Passar bra i matlåda, till kyckling, med pasta, till en kötbit och allt annat du kan tänka dig.
2 st auberginer, tärnade
5 st lökar, skalade, halverade och grovt skurna
4 st zucchini, tärnade
2-3 dl mild olivolja
6 st vitlöksklyftor, skalade och krossade
4 msk eventuellt tomatpuré
2 st lagerblad, gärna färska
1 tsk torkad timjan
2 st röda paprikor
5 st lökar, skalade, halverade och grovt skurna
4 st zucchini, tärnade
2-3 dl mild olivolja
6 st vitlöksklyftor, skalade och krossade
4 msk eventuellt tomatpuré
2 st lagerblad, gärna färska
1 tsk torkad timjan
2 st röda paprikor
2 st gula paprikor
6 st tomater, skållade skalade, urkärnade och i bitar
salt och nymald svartpeppar
6 st tomater, skållade skalade, urkärnade och i bitar
salt och nymald svartpeppar
1. Fräs aubergine, lök och zucchini i rikligt med olja i en stor tjockbottnad kastrull med lock.
2. Tillsätt vitlök, tomatpuré och kryddor. Därefter tomater och paprika.
3. Småkoka under lock på medelvärme ca 1 timme. Gott att servera med riven ost, rostat surdegsbröd och hackad persilja.