Bananbröd

Idag har jag bakat bananbröd för jag råkade ha 3 bananer kvar sen ett gäng kompisar var här och åt middag. Jag gillar ju inte banan eller jag gillar inte konsistensen på rå banan. Smaken har jag absolut inget emot. Så jag bakade bananbröd med chokladbitar i.
Recept:
Ingredienser
4 mogna bananer
100 g smör
2 dl socker
3 ägg
5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
1 dl mjölk
ströbröd till formen
Gör såhär!!
1. Sätt ugnen på 175°. Rör smör och socker poröst i en bunke och rör ner äggen ett i taget.
2. Mosa bananerna och rör ner dem i smeten. Blanda mjöl, salt och bakpulver och vänd ner mjölblandningen och mjölken i smeten.
3. Smörj och bröa en 2-liters brödform. Häll smeten i formen och grädda kakan i ugnen i 40–45 minuter. Låt den kallna innan den skärs i bitar.
4 mogna bananer
100 g smör
2 dl socker
3 ägg
5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
1 dl mjölk
ströbröd till formen
Gör såhär!!
1. Sätt ugnen på 175°. Rör smör och socker poröst i en bunke och rör ner äggen ett i taget.
2. Mosa bananerna och rör ner dem i smeten. Blanda mjöl, salt och bakpulver och vänd ner mjölblandningen och mjölken i smeten.
3. Smörj och bröa en 2-liters brödform. Häll smeten i formen och grädda kakan i ugnen i 40–45 minuter. Låt den kallna innan den skärs i bitar.