Ugnsbakad lax med apelsinhollandaise

Lax i ugn vet alla hur man gör. Så det tänker jag inte så in på idag. Det jag vill dela nu är receptet på såsen. Hollandaise har mycket gemensamt med Bea men det är lite enklare än bea.
Såsen för 2 hungriga studenter eller 3 inte så hungriga:
100 g smör
2 st äggulor
1/2 st apelsin, saften från hela samt zest från 1/4
1 tsk vitvinsvinäger
citronsaft
cayennepeppar och salt
2 st äggulor
1/2 st apelsin, saften från hela samt zest från 1/4
1 tsk vitvinsvinäger
citronsaft
cayennepeppar och salt
1. Bryn smöret i en kastrull tills det blir gyllenbrunt och doftar kola. Ställ åt sidan.
2. Blanda äggulor, apelsinsaft, apelsinzest och vinäger i en metallskål eller kastrull, ställ i sjudande vattenbad och vispa kraftigt tills blandningen tjocknar.
3. Ta kastrullen ur vattenbadet och vispa i smöret lite i taget. Se till att få med smörets bottensats – det är där smaken sitter. Smaka av med citronsaft, cayennepeppar och salt.